Spot the errors: verbal ability questions with answers PART3


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 3 QUESTIONS AND ANSWERS



** This is a 3rd PART Of Spot the Errors Verbal questions. So that, you've to Refer the following links.
CHECK THIS : Spot The Errors - Part 1

Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'.
(Ignore the errors of punctuation, if any).


21. (solve as per the direction given above)
  • A. Two-thirds of the book
  • B. were
  • C. rubbish.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
Was


22. (solve as per the direction given above)
  • A.It is the duty of every citizen to do his utmost
  • B.to defend the hardly-won
  • C.freedom of the country.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
to defend the hard-won


23. (solve as per the direction given above) 
  • A.No sooner did I open the door
  • B.when the rain, heavy and stormy, rushed in
  • C.making us shiver from head to foot
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
than the rain, heavy and stormy, rushed in


24. (solve as per the direction given above) 
  • A.If a man diligently seeks to come into the contact
  • B.with the best that has been thought and said in this world
  • C.he will become simple and unselfish.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
If a man diligently seeks to come into contact


25. (solve as per the direction given above)
  • A.The conductor asked the passenger
  • B.why he hadn't purchased a ticket
  • C.in advance to board the bus.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
in advance before boarding the bus


26. (solve as per the direction given above)
  • A.You must
  • B.remember me
  • C.to post this letter.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
remind me


27. (solve as per the direction given above)
  • A.I shall certainly
  • B.write you
  • C.when I shall reach NewDelhi.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
when I reach New Delhi


28. (solve as per the direction given above)
  • A.On the busy Ring Road
  • B.we witnessed a collusion
  • C.between a truck and an auto.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
we witnessed a collision


29. (solve as per the direction given above)
  • A.Mr.Praful Patel
  • B.is not attending his office
  • C.for the last one month.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
has not been attending his office


30. (solve as per the direction given above)
  • A.He couldn't but help
  • B.shedding tears at the plight of the villagers
  • C.rendered homeless by a devastating cyclone.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
He couldn't help

Download Link : Spot The Errors - Q And A - PART 3:


 

Copyright © Placement Papers Hosting - HostGator