Spot the errors verbal PART 7 Questions with Answers


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 7 QUESTIONS AND ANSWERS

** This is a 7th PART Of Spot the Errors Verbal questions. So that, you've to Refer the following links.
CHECK THIS : Spot The Errors - Part 1

Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'.
(Ignore the errors of punctuation, if any).
61. (solve as per the direction given above)
  • A.The retiring principal asked his old pupils
  • B.to take the interest in the school
  • C.after he has retired.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
to take interest in his school
62. (solve as per the direction given above)
  • A.At present juncture
  • B.however, the supercomputer
  • C.would be a costly toy.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
At the present juncture
63. (solve as per the direction given above)
  • A.The crew were on board
  • B.and they soon busied themselves
  • C.in preparing to meet the storm.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
in preparing to face the storm
64. (solve as per the direction given above)
  • A.Troy was taken by Greeks
  • B.this formed the basis of a story
  • C.which has become famous.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
Troy was taken by the Greeks
65. (solve as per the direction given above)
  • A.I am much pleased
  • B.to know that
  • C.you have topped the list.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
I am very pleased
66. (solve as per the direction given above)
  • A.He has not been attending
  • B.English classes
  • C.since one month
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
since the last one month
67. (solve as per the direction given above)
  • A.It is time
  • B.we should accept all our peopleas equals
  • C.and as partners in the task of building a strong and united nation.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
we should accept all our people as equal
68. (solve as per the direction given above)
  • A.Twice twelve
  • B.makes
  • C.twenty-four
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
Make
69. (solve as per the direction given above)
  • A.Regretfully, profits earned by your company
  • B.fell by 20 per cent last year
  • C.despite higher sales.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
Regrettably, profits earned by your company
70. (solve as per the direction given above)
  • A.In a report issued by Indian Statistical Institute,
  • B.the Iron and Steel Industry is investing more than any other
  • C.Indian industry in fighting pollution.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
Indian industry on fighting pollution
71. (solve as per the direction given above) 
  • A.He is going everyday
  • B.for a morning walk
  • C.with his friends and neighbours
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
He goes everyday
72. (solve as per the direction given above)
  • A.My father is going
  • B.to the office
  • C.five day week.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
five days a week
73. (solve as per the direction given above)
  • A.If she will be promoted
  • B.she will get
  • C.a higher salary.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
If she is promoted
74. (solve as per the direction given above)
  • A.If I were him.
  • B.I would have taught
  • C.those cheats a lesson.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
If I were he
75. (solve as per the direction given above) 
  • A.Looking back, I find that among the many impressions ofthe people of India,
  • B.absorbed while I lived among them,
  • C.are their reverence for great men and women.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
I find that among the many impressions I got of the people of India

DOWNLOAD LINK :

 

Copyright © Placement Papers Hosting - HostGator