Spot the errors verbal PART 7 Questions with Answers


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 7 QUESTIONS AND ANSWERS

** This is a 7th PART Of Spot the Errors Verbal questions. So that, you've to Refer the following links.
CHECK THIS : Spot The Errors - Part 1

Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'.
(Ignore the errors of punctuation, if any).
61. (solve as per the direction given above)
  • A.The retiring principal asked his old pupils
  • B.to take the interest in the school
  • C.after he has retired.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
to take interest in his school
62. (solve as per the direction given above)
  • A.At present juncture
  • B.however, the supercomputer
  • C.would be a costly toy.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
At the present juncture
63. (solve as per the direction given above)
  • A.The crew were on board
  • B.and they soon busied themselves
  • C.in preparing to meet the storm.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
in preparing to face the storm
64. (solve as per the direction given above)
  • A.Troy was taken by Greeks
  • B.this formed the basis of a story
  • C.which has become famous.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
Troy was taken by the Greeks
65. (solve as per the direction given above)
  • A.I am much pleased
  • B.to know that
  • C.you have topped the list.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
I am very pleased
66. (solve as per the direction given above)
  • A.He has not been attending
  • B.English classes
  • C.since one month
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
since the last one month
67. (solve as per the direction given above)
  • A.It is time
  • B.we should accept all our peopleas equals
  • C.and as partners in the task of building a strong and united nation.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
we should accept all our people as equal
68. (solve as per the direction given above)
  • A.Twice twelve
  • B.makes
  • C.twenty-four
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
Make
69. (solve as per the direction given above)
  • A.Regretfully, profits earned by your company
  • B.fell by 20 per cent last year
  • C.despite higher sales.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
Regrettably, profits earned by your company
70. (solve as per the direction given above)
  • A.In a report issued by Indian Statistical Institute,
  • B.the Iron and Steel Industry is investing more than any other
  • C.Indian industry in fighting pollution.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
Indian industry on fighting pollution
71. (solve as per the direction given above) 
  • A.He is going everyday
  • B.for a morning walk
  • C.with his friends and neighbours
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
He goes everyday
72. (solve as per the direction given above)
  • A.My father is going
  • B.to the office
  • C.five day week.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
five days a week
73. (solve as per the direction given above)
  • A.If she will be promoted
  • B.she will get
  • C.a higher salary.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
If she is promoted
74. (solve as per the direction given above)
  • A.If I were him.
  • B.I would have taught
  • C.those cheats a lesson.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
If I were he
75. (solve as per the direction given above) 
  • A.Looking back, I find that among the many impressions ofthe people of India,
  • B.absorbed while I lived among them,
  • C.are their reverence for great men and women.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
I find that among the many impressions I got of the people of India

DOWNLOAD LINK :

Read more ►

Verbal Spot the Errors Solved Questions


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 6 QUESTIONS AND ANSWERS


** This is a 6th PART Of Spot the Errors Verbal questions. So that, you've to Refer the following links.
CHECK THIS : Spot The Errors - Part 1
Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any).
51. (solve as per the direction given above)
  • A.The warden
  • B.forbade the student
  • C.from leaving the hostel.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option D
52. (solve as per the direction given above)
  • A.In spite of several reminders,
  • B.he did not so far send
  • C.any reply to me, letters.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
he has not so far sent
53. (solve as per the direction given above)
  • A.As much as I admire him for his sterling qualities.
  • B.I cannot excuse him for
  • C.being unfair to his friends.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
Much as I admire him for his sterling qualities.
54. (solve as per the direction given above)
  • A.Please try to understand
  • B.that the dispute on this issue is between my brother and myself,
  • C.and concerns nobody else.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
that the dispute on this issue is between my brother and me
55. (solve as per the direction given above)
  • A.All the furnitures have been
  • B.sent to the new house
  • C.located in a village.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
All the furniture have been
56. (solve as per the direction given above)
  • A.It does not matter how you do it;
  • B.what I want is that
  • C.you should finish the work within a month.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
I want that
57. (solve as per the direction given above)
  • A.Though senior in age,
  • B.his father is junior than
  • C.my father in service.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
his father is junior to
58. (solve as per the direction given above)
  • A.While walking slowly in the park
  • B.on a quiet summer afternoon
  • C.a mad dog suddenly attacked him from behind
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
While he was walking slowly in the park
59. (solve as per the direction given above)
  • A.Everyone visiting the house asked the young girl
  • B.how could she kill the wolf
  • C.single handed and without a weapon.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
'how she could kill the wolf'
60. (solve as per the direction given above)
  • A.Many health-conscious people
  • B.prefer margarine
  • C.than butter.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
to butter

DOWNLOAD LINK-SPOT THE ERRORS VERBAL PART6:


Read more ►

Verbal Spot The Errors Questions And Answers PART 5


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 5 QUESTIONS AND ANSWERS

** This is a 5th PART Of Spot the Errors Verbal questions. So that, you've to Refer the following links.
CHECK THIS : Spot The Errors - Part 1

Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any).
41. (solve as per the direction given above)
  • A.Many times the news has been published
  • B.in the papers that the end of the world will be certain
  • C.if a nuclear war breaks out.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option D
42. (solve as per the direction given above)
  • A.The reason Ram
  • B.is absent from his duty
  • C.is because he is unwell.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
The reason why Ram
43. (solve as per the direction given above)
  • A.Azharuddin is one of the finest batsmen
  • B.that India have produced
  • C.over the decades.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
that India has produced
44. (solve as per the direction given above)
  • A.The thief broke in the
  • B.house at the
  • C.dead of night
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
The thief broke into the
45. (solve as per the direction given above)
  • A.May I
  • B.know who you want
  • C.to see please
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
know whom you want
46. (solve as per the direction given above)
  • A.If you are greatat ideas but not very good at getting into
  • B.the nitty gritty
  • C.of things and implementing them, then you work on a team,
  • D.that has someone who can implement. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
of things and implementing them, then you work in a team
47. (solve as per the direction given above)
  • A.He said that he
  • B.will mind if
  • C.I refused his offer.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
would mind if
48. (solve as per the direction given above)
  • A.Arun's parents died when he was young and
  • B.he looked after his aunt
  • C.who had no children.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
he was looked after by his aunt
49. (solve as per the direction given above)
  • A.Though child marriage
  • B.has been banned.
  • C.the custom still prevailed among some groups in India.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
The custom still prevails among some groups in India
50. (solve as per the direction given above)
  • A.My papa is
  • B.in bad mood
  • C.today
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
in a bad mood

DOWNLOAD LINK - SPOT THE ERRORS PART 5:


Read more ►

Spot The Errors Questions And Answers PART 4


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 4 QUESTIONS AND ANSWERS


** This is a 4th PART Of Spot the Errors Verbal questions. So that, you've to Refer the following links.
CHECK THIS : Spot The Errors - Part 1
                            Spot The Errors - PART 2

Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'.
 (Ignore the errors of punctuation, if any).


31. (solve as per the direction given above)
  • A.He will certainly help you
  • B.if you will ask him
  • C.in a pleasant manner.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
if you ask him


32. (solve as per the direction given above)
  • A.The brand propositon now therefore had to be that Keokarpin Antiseptic Cream is more effective
  • B.because it penetrates deepdown (beinglight and non-sticky)and works from within
  • C.(because of its ayurvedic ingredients) tokeep skin blemish, free and helps cope with cuts nicks, burns and nappy rash
  • D.No error
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
The brand proposition now therefore is


33. (solve as per the direction given above)
  • A.Will you please buy
  • B.some jaggery for me
  • C.if you go to the market?
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option D


34. (solve as per the direction given above)
  • A.Most of the members at the meeting felt
  • B.that the group appointed for investigating the case
  • C.were not competent to do the job efficiently.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
was not competent to do the job efficiently


35. (solve as per the direction given above)
  • A.In these days of inflation
  • B.a ten rupee's note will not buy you
  • C.even an ordinary meal.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
a ten rupee note will not buy you


36. (solve as per the direction given above)
  • A.He persisted
  • B.to do it
  • C.in spite of my advice
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
in doing it


37. (solve as per the direction given above)
  • A.The long-awaited moment at last came,
  • B.and we set out for the station
  • C.as merry a band of children as I have ever seen before or since.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
as merry a band of children as I have ever seen since or before


38. (solve as per the direction given above)
  • A.Our conception of
  • B.what should a science of mental life be
  • C.has changed considerably since James' time.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
what a science of mental life should be


39. (solve as per the direction given above)
  • A.He is not coming tomorrow
  • B.as he is having a pain in the chest
  • C.and has to see a doctor.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
'and he has to see a doctor'


40. (solve as per the direction given above)
  • A.After sunset
  • B.every member of the team
  • C.went to their houses.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
went back to his house

DOWNLOAD LINK - SPOT THE ERRORS - PART 4 :


Read more ►

Spot the errors: verbal ability questions with answers PART3


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 3 QUESTIONS AND ANSWERS



** This is a 3rd PART Of Spot the Errors Verbal questions. So that, you've to Refer the following links.
CHECK THIS : Spot The Errors - Part 1

Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'.
(Ignore the errors of punctuation, if any).


21. (solve as per the direction given above)
  • A. Two-thirds of the book
  • B. were
  • C. rubbish.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
Was


22. (solve as per the direction given above)
  • A.It is the duty of every citizen to do his utmost
  • B.to defend the hardly-won
  • C.freedom of the country.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
to defend the hard-won


23. (solve as per the direction given above) 
  • A.No sooner did I open the door
  • B.when the rain, heavy and stormy, rushed in
  • C.making us shiver from head to foot
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
than the rain, heavy and stormy, rushed in


24. (solve as per the direction given above) 
  • A.If a man diligently seeks to come into the contact
  • B.with the best that has been thought and said in this world
  • C.he will become simple and unselfish.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
If a man diligently seeks to come into contact


25. (solve as per the direction given above)
  • A.The conductor asked the passenger
  • B.why he hadn't purchased a ticket
  • C.in advance to board the bus.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
in advance before boarding the bus


26. (solve as per the direction given above)
  • A.You must
  • B.remember me
  • C.to post this letter.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
remind me


27. (solve as per the direction given above)
  • A.I shall certainly
  • B.write you
  • C.when I shall reach NewDelhi.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
when I reach New Delhi


28. (solve as per the direction given above)
  • A.On the busy Ring Road
  • B.we witnessed a collusion
  • C.between a truck and an auto.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
we witnessed a collision


29. (solve as per the direction given above)
  • A.Mr.Praful Patel
  • B.is not attending his office
  • C.for the last one month.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
has not been attending his office


30. (solve as per the direction given above)
  • A.He couldn't but help
  • B.shedding tears at the plight of the villagers
  • C.rendered homeless by a devastating cyclone.
  • D.No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
He couldn't help

Download Link : Spot The Errors - Q And A - PART 3:


Read more ►

Spot The Errors-Verbal Questions and Answers PART 2


VERBAL - SPOT THE ERRORS - PART 2 QUESTIONS AND ANSWERS
Directions to Solve :
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any).


11. (solve as per the direction given above)
  • A. If you lend him a book
  • B. he will lend it to some one else
  • C. and never you will get it back.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
and you will never get it back


12. (solve as per the direction given above)
  • A. According to the Bible
  • B. it is meek and humble
  • C. who shall inherit the earth.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
It is the meek and the humble


13. (solve as per the direction given above)
  • A. Do the roses in your garden smell
  • B. more sweetly
  • C. than those in ours?
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
sweeter


14. (solve as per the direction given above)
  • A. Block of Residential flats
  • B. are coming up
  • C. near our house.
  • D. No error
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
Blocks of Residential flats


15. (solve as per the direction given above)
  • A. You can get
  • B. all the information that you want
  • C. in this book.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
All the information you want


16. (solve as per the direction given above)
  • A. The students were
  • B. awaiting for
  • C. the arrival of the chief guest.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
Awaiting.


17. (solve as per the direction given above)
  • A. Sixty miles
  • B. are
  • C. a good distance.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
Is


18. (solve as per the direction given above)
  • A. They have been
  • B. very close friends
  • C. until they quarrelled.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
'They had been'


19. (solve as per the direction given above)
  • A. When the dentist came in
  • B. my tooth was stopped aching
  • C. out of fear that I might lose my tooth.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
my tooth stopped aching


20. (solve as per the direction given above)
  • A. The serial which appeared quite interesting initially
  • B. turned out to be boring
  • C. in its latter parts
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
towards the end

DOWNLOAD LINK-Spot The Errors Questions And Answers :


Read more ►

Verbal spot the error questions and answers PART 1


VERBAL SPOT THE ERRORS QUESTIONS WITH ANSWERS


** Huge collection of Verbal Questions and Answers available in our Placement Box website. You can download this Verbal Spot the errors Questions and answers. Feel free to download this verbal paper and make use of it :)


1. (solve as per the direction given above)
  • A. We discussed about the problem so thoroughly
  • B. on the eve of the examination
  • C. that I found it very easy to work it out.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
We discussed the problem so thoroughly


2. (solve as per the direction given above)
  • A. An Indian ship
  • B. laden with merchandise
  • C. got drowned in the Pacific Ocean.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
sank in the Pacific Ocean


3. (solve as per the direction given above)
  • A. I could not put up in a hotel
  • B. because the boarding and lodging charges
  • C. were exorbitant
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
'I could not put up at a hotel'


4. (solve as per the direction given above)
  • A. The Prime Minister has said that India would not have spent so much on defence
  • B. if some of the neighbouring countries
  • C. adopted the policy of restricting defence expenditure
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A
Explanation:
The Prime Minister has said that India would not have had to spend so much on defenCE


5. (solve as per the direction given above)
  • A. The Indian radio
  • B. which was previously controlled by the British rulers
  • C. is free now from the narrow vested interests.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
is now free from the narrow vested interests.


6. (solve as per the direction given above)
  • A. If I had known
  • B. this yesterday
  • C. I will have helped him.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
I would have helped him


7. (solve as per the direction given above)
  • A. A lot of travel delay is caused
  • B. due to the inefficiency and lack of good management
  • C. on behalf of the railways.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option C
Explanation:
on the part of the railways


8. (solve as per the direction given above)
  • A. One of the members
  • B. expressed doubt if
  • C. the Minister was an athiest.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option B
Explanation:
expressed doubt that


9. (solve as per the direction given above)
  • A. I have got
  • B. my M.Sc. degree
  • C. in 1988.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option A


10. (solve as per the direction given above)
  • A. Having received your letter
  • B. this morning, we are writing
  • C. to thank you for the same.
  • D. No error.
Answer & Explanation
Answer: Option D

DOWNLOAD LINK - Spot The Errors PDF :



Read more ►

General Verbal Ability Questions with Answers


General Verbal Ability Questions with Answers


First three questions are of odd man out type while the last two require you to fill the blank with correct word.

1. Choose the odd one from among the given options.
A) mercury B) Cast Iron c) Antimony d) Chromium
Answer : b) Cast Iron
Reason : All other choices are pure metals while cast iron is a compound.


2. Choose the odd one from among the given options.
A) Furnace oil b) petrol c) cow dung d) mustard oil
Answer : d) mustard oil
Reason : All others are fuels. Mustard oil is used for cooking.


3. Fill the blank with appropriate word.
The salaries and perks of the employees were not in ________ with their status in this industry.
(a) Value (b) Conformity (c) Accordance (d) Possession
Answer : c) Accordance
Reason : By using the word Accordance in the sentence there is a sense of Comparison is made here. Other choices do not fit in properly.


4. Fill the blank with appropriate word.
The recent spate of riots has proved that biases ______ in childhood are strengthened in ______
a. gathered, school
b. learned, riots
c. inculcated, adulthood
d. imbibed, force
Answer : c) inculcated, adulthood
Reason : When option c is used the sentence becomes The recent spate of riots has proved that biases inculcated (means implanted) in childhood are strengthened in adulthood.
In choice a) while gathered may fit in –the word school will not be suitable for the second blank. Same way in choice b) also the word riots is not relevant. Also in choice d) the word imbibed will be suitable for the first blank but the word force will not fit in the context of the sentence.Correct choice is c) as for both the blanks the words fit in aptly.


5. Fill the blank with appropriate word.
The recent resolution in the Assembly demands ______ and trial under POTA.
a. incident b. result c. extradition d. focus
Answer : c) extradition
Reason : extraditio can mean surrender of an accused person (through court of law) by one state to another.
Answer choices a), b) and d) are less relevant to the context of the sentence.
Read more ►
 

Copyright © Placement Papers Hosting - HostGator